Alles over SwimR
Yvonne Mollenbrok avatar
Geschreven door Yvonne Mollenbrok
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is SWIMR?

SWIMR is zwemtraining en/of krachttraining onder begeleiding van professionele zwemtrainers. Je werkt aan techniek, conditie en kracht in het water. In kleine groepen krijg je van de SWIMR coach een professionele training met persoonlijke aandacht. Door het volgen van een SWIMR programma word je een betere zwemmer. Zo wordt elke slag een verbeterslag.

Voor wie is SWIMR?
SWIMR is voor elke zwemmer die beter wil worden. De focus in de training ligt op het verbeteren van de borstcrawl. De trainingen zijn behoorlijk intensief, maar beginnende ‘borstcrawlers’ en gevorderden kunnen in verschillende groepen meedoen. Van banenzwemmer tot buitenzwemmer en van beginnend of gevorderde zwem- of triatleet: de coaches kijken altijd naar jouw niveau. Het startniveau is het beheersen van 1 baan borstcrawl. Kun je nog helemaal geen borstcrawl? Dan kun je beter starten met een borstcrawlcursus in een van onze zwembaden.

Ik kan nog geen borstcrawl, kan ik dan meedoen?

Wanneer je nog geen borstcrawl kunt adviseren we je te starten met een borstcrawlcursus. In veel van onze zwembaden vind je bijvoorbeeld zo’n cursus, georganiseerd wordt door de KNZB. Na de borstcrawlcursus kun je prima doorstromen naar een van de SWIMR programma’s.

Ik kan een beetje borstcrawl, kan ik dan meedoen?

Wanneer je minimaal 1 baan borstcrawl beheerst, dan kun je je opgeven voor een SWIMR programma. Er is een beginnersgroep en een gevorderdengroep.

Wanneer ben je beginner of gevorderd?

De beginnersgroep is geschikt voor de beginnende borstcrawlers. Als je bijvoorbeeld 1 tot een paar banen borstcrawl beheerst en vooral wilt werken aan de basistechniek, ademhaling, etc. De gevorderdengroep is geschikt voor zwemmers die de borstcrawl al beter beheersen, wat eenvoudiger een paar banen kunnen zwemmen, en vooral willen werken aan snelheid, conditie en verfijning van de techniek.

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je aanmelden voor een SWIM programma via de webshop. Je kunt het programma online kopen en afrekenen. Neem je vaste groepstrainingen af (het Team programma) dan train je op een vaste dag en tijd voor een aantal weken. Bij het Flex programma kies je zelf wanneer je wilt trainen, maar reserveer je jouw groepstrainingen wel van tevoren even via de webshop. Dit kan tot een 10 minuten voor de training. Het banenzwemmen hoef je niet te reserveren, hier kun je zonder reservering terecht. Voorafgaand aan de eerste training ga je even langs de kassa in het zwembad om je programma te activeren. Hier ontvang je jouw gratis sportbandje en SWIMR bidon. Met het sportbandje kun je vervolgens inchecken en door de poortjes als je gaat trainen.

Waar vindt SWIMR plaats?
De SWIMR trainingen vinden plaats in Zwemcentrum Rotterdam. Dit zwembad in Rotterdam-Zuid heeft olympische afmetingen (50 meterbad en 10 banen) en een apart 25 meterbad. Het hypermoderne krachthonk op deze locatie biedt materialen voor zwemspecifieke krachttraining.

Wie geeft de training?
De SWIMR trainers zijn ervaren zwemtrainers van topzwemvereniging en opleidingscentrum Blue Marlins. Zij zijn ervaren en gediplomeerde coaches van deze zwemvereniging. Zij hebben een achtergrond in de (inter)nationale wedstrijdsport en gebruiken methodes uit de topsport om van jou een betere zwemmer te maken.

Van welke faciliteiten kan ik gebruikmaken?

Je kunt van alle faciliteiten gebruikmaken in Zwemcentrum Rotterdam. Denk aan goede kleedkamers, kleedhokjes, douches en lockers. Ook vind je er een gezonde kantine. Op onze menukaart staan zoveel mogelijk (verse) producten die passen bij een gezonde, actieve leefstijl. Alle faciliteiten vind je hier[MB1] .

Is SWIMR alleen in Zwemcentrum Rotterdam?
Ja, vooralsnog vinden alle SWIMR trainingen plaats in Zwemcentrum Rotterdam.

Hoe kan ik de locatie het best bereiken?
Zwemcentrum Rotterdam is het best bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Zwemcentrum ligt pal naast metro- en busstation Zuidplein. Kom je met de auto, dan kun je in de buurt betaald parkeren.

Wat houdt Personal Training in?
Personal Training is 1-op-1 training: een deelnemer en de coach. Wanneer je een programma met Personal Training afneemt werk je dus samen met de coach aan jouw eigen specifieke doelen.

Kan ik ook nog blijven banenzwemmen?

Zeker kun je ook blijven banenzwemmen. Je kunt een SWIMR programma aanschaffen naast je abonnement voor banenzwemmen of losse kaartjes voor banenzwemmen. Het SWIMR Water Flex programma biedt een combinatie in groepstraining en banenzwemmen, dus daar kun je ook voor kiezen.

Wat leer ik bij SWIMR?

Bij SWIMR word je een betere zwemmer. De focus ligt op het verbeteren van jouw borstcrawl qua techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Je gaat aan de slag met techniekoefeningen om jouw slag te verfijnen en leert specifieke aspecten verbeteren zoals ademhaling, beenslag, rotatie, et cetera. De trainingen zijn behoorlijk intensief en afwisselend. Je krijgt elke week een echte zwemworkout waarbij de zwemtrainer methodieken uit de topsport inzet om van jou een betere zwemmer te maken. Na een SWIMR programma ben je slagen verder!

Wat kan ik na een SWIMR programma?

Wat je precies kunt na een SWIMR programma is uiteraard afhankelijk van elk individueel niveau. Voor iedere deelnemer geldt dat je een betere zwemmer wordt: je techniek is na het programma verbeterd, je hebt aan jouw uitdagingen kunnen werken en je weet waar je zelf verder mee aan de slag kunt in je trainingen.

Wat moet ik meenemen naar de trainingen?

Naar de SWIMR trainingen breng je een zwembroek/badpak, zwembril en badmuts mee. Heb je paddles of zoomers dan kun je die meebrengen. Een kickboard mag je zelf meenemen, maar is ook beschikbaar in het zwembad.

Kan ik meerdere SWIMR programma’s afnemen?

Je kunt meerdere SWIMR programma’s afnemen als je bijvoorbeeld zwemtraining en krachttraining wilt combineren. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van groepstrainingen en Personal Trainingen. Ook dan kun je 2 pakketten naast elkaar aanschaffen.

Hoe lang is mijn programma geldig?
Een SWIMR Team programma is geldig voor het aantal weken dat jij het afneemt: de data staan vast. Dus bijvoorbeeld 6 weken met elke week een zwemtraining. En PT programma is geldig voor 4 trainingen. Een SWIMR Flex programma is het flexibele programma waarbij je zelf kunt kiezen hoe snel je dat volbrengt. Je kunt trainen zo vaak je wilt totdat de credits van je programma op zijn. In totaal is het Flex programma 6 maanden geldig.

Kan ik credits retour krijgen?

Wanneer je een Team programma afneemt voor 6x trainen en je kunt onverhoopt een keer niet meedoen, dan kun je maximaal 1 credit retour krijgen. Dit is dan een Flex retour, zodat je zelf kunt kiezen wanneer je die training alsnog doet.

Hoe werkt het aanschaffen of reserveren voor de webshop?

Een SWIMR programma kun je aanschaffen via de webshop. Wanneer je nog geen account hebt voor de webshop kun je die aanmaken met je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord. Ben je je wachtwoord vergeten dan kun je een nieuwe aanmaken via ‘wachtwoord vergeten’. In de webshop kies je jouw programma of training en reken je af of reserveer je. De allereerste keer na aankoop van je programma moet je even langs de kassa om je programma te activeren. Daarna kun je met het bandje dat je ontvangt zelf inchecken bij de poortjes van het zwembad. Neem je een SWIMR Water Flex programma af, dan moet je jouw groepstraining vooraf reserveren, dit kan ook via de webshop. Je kunt tot 10 minuten voorafgaand aan de training een reservering maken.


Was dit een antwoord op uw vraag?