De Willem-Alexander Baan is een multifunctionele sportaccommodatie, geschikt voor top- én breedtesport. Het is een ontmoetingsplek voor sporters en een trainingscentrum voor aanstormend talent. Strak aangelegde wegen met verschillende wieler-, hardloop- en skateroutes, een 2km lange roeibaan, een zwembaan (baan 9) en een aparte kanobaan.  
De baan voldoet aan de allerhoogste eisen voor het internationale roeien, zoals Olympische Spelen en wereld kampioenschappen.
Op het eiland bij de finishtoren ligt het hoofdgebouw van de baan. Daarin zijn alle voorzieningen samengebracht: botenloods, kleedkamers, krachthonk, sporterslounge en vergaderruimtes. De vier kleedkamers hebben douches en gratis lockers. Op de eerste verdieping is de sporterslounge met over de volle breedte een glaswand met vrij uitzicht op de wedstrijdbaan. 

De Willem Alexanderbaan bied ruimte aan een grote diversiteit aan buitensporten. Er kan zowel op het land als op/in het water gesport worden.

Welke sporten zijn mogelijk?
Wielrennen, roeien, hardlopen, openwaterzwemmen (op eigen risico), triatlon, in-line skaten, kanoën en nog veel meer.

Welke faciliteiten zijn beschikbaar?
Er is een krachthonk, horecagelegenheid, sporterslounge, warming-up zone, (sport)attributenstalling, studieruimte.
Voor de recreatieve roeier liggen er speciale Volans4ALL boten.

Ik wil graag een vergadering, congres dag organiseren, kan dat?
Ja, er zijn verschillende ruimtes beschikbaar van 3 tot 250 personen. Deze ruimtes kunnen eventueel geboekt worden met een horeca arrangement. Meer informatie?

Neem contact op met Bart de Snaijer; b.desnaijer@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-83529728


Ik wil graag een (sport)evenement organiseren, kan dat?
Ja, de Willem Alexanderbaan is bij uitstek geschikt voor grote en kleine (sport) evenementen. Wil je meer informatie, of de mogelijkheden bespreken? Neem contact op met Bart de Snaijer; b.desnaijer@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-83529728

Kan ik ook materialen huren?
Er zijn verschillende materialen te huur. Van drijvende pontons tot motorboten, van botenstellingen tot weegschalen. Ben je nieuwsgierig wat je allemaal kunt huren of heb je iets gezien dat je graag wil huren? Neem dan contact op met Bart de Snaijer; b.desnaijer@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-83529728

Kan ik individueel lid worden van de baan of moet ik lid zijn van een vereniging?
Je kan individueel lid worden van de baan. Voor vragen over lidmaatschap kan je contact opnemen met Bart de Snaijer; b.desnaijer@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-83529728

Kan mijn vereniging/organisatie/eenmanszaak lid worden van de baan?
Elke organisatie kan lid of huurder worden van de baan.
Voor meer informatie en de mogelijkheden neem contact op met Bart de Snaijer; b.desnaijer@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-83529728

Ik ben mijn spullen kwijt/vergeten, bij wie kan ik terecht?
Als je je spullen op de accommodatie hebt laten liggen kan je contact opnemen met Mart Kruithof; m.kruithof@sportbedrijfrotterdam.nl of 06-82908971.

Ik ben mijn pasje vergeten en sta voor een dichte deur. Wat nu?
Helaas kunnen we je niet altijd helpen. Het hoofdgebouw is elke dag van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Dit zijn veel uren, waardoor de beheerder niet altijd aanwezig kan zijn. Je kan proberen hem te bellen (06-82908971), als hij in de buurt is helpt hij je graag uit de brand.

Staat je vraag er niet bij?
Mail naar info@sportbedrijfrotterdam.nl of bel 010-8080880. We helpen je graag.

Heb je het antwoord gevonden?